PLUM CAKE
Estris:
*bol
*batedora elèctrica
*cullera de fusta
*motlle rectangular
Ingredients:
* 250 gr de mantega a temperatura ambient
* 225 gr de sucre
* 5 ous
* 250 gr de farina
* 1 culleradeta de llevat en pols
* ratlladura de mitja llimona
* ratlladura d'una taronja
* ametlles filetejades (les venen als supermercats)
Procediment:
1-. Batem els ous amb (amb la batedora elèctrica) el sucre i hi incorporem les ratlladures de llimona i taronja. A la mescla, hi afegim la mantega ben tova. Ha de quedar una massa ben homogènia. Tamisem la farina amb el llevat i l'incorporem a la mescla anterior; ho anem barrejant amb la cullera de fusta. Preescalfem el forn a 160ºc.
2-. Paral·lelament, agafem el motlle rectangular i l'untem de mantega per tot arreu i l'empolsim una mica de farina. Omplim el motlle rectangular amb la massa, unes ¾ parts de la seva capacitat. Agafem una mica de sucre i el mullem amb aigua. Amb això vull dir tirar-hi 3 o 4 de gotes d’aigua perquè quedi humit.
3-. Posem les ametlles filetejades a la massa del motlle i també el sucre mullat, tot ben repartit. Posem la preparació al forn uns 50 minuts, o fins que al punxar-lo amb un escuradents, aquest surti net. Deixem refredar a temperatura ambient uns 10-20 minuts. Desemmotllem i presentem.
COOKIES
Estris:
- 2 bols
- batedor de mà
- cullera de boles de gelat
- tassa per medir quantitats.
- safata del forn
- paper de fornejar
Ingredients per a 12 cookies de xocolata:
- 2 tasses de farina
- 2 culleradetes de llevat en pols (baking poder, Royal)
- 1 culleradeta de sal (o un pessic de sal)
- canyella en pols (al gust). Recomano no posar-ne molta.
- granetes de xocolata
- 1 tassa de sucre (blanc o morè. És igual)
- 1/2 tassa d’oli d’oliva
- 1 culleradeta d’essència de vainilla
- 1/4 de tassa d’aigua
Preparació:
1-. Escalfem el forn a una temperatura moderada (uns 170º)
2-. Col·loquem el paper de fornejar a la safata del forn.
3-. En un bol barregem els ingredients secs (farina, llevat en pols, sal, canyella i les granetes de xocolata)
4-. En l'altre bol barregem el sucre amb l'oli fins que s'integrin molt bé i després agreguem l’essència de vainilla i l’aigua.
5-. Un cop tinguem els ingredients humits ben integrats els afegim poc a poc al bol dels ingredients secs i ho barregem molt bé. No batem amb cap màquina sinó que barregem amb el batedor manual.
6-. Una vegada ben barrejat, agafem la cullera de fer boles de gelat i en preparem unes quantes per posar-les a la safat del forn.
7-. Aplaneu aquestes boles de massa de manera que semblin una galeta.
8-. Ho posem al forn uns 10 minuts, o fins que la galeta estigui rossa.
9-. Un cop hagi passat aquest temps, les galetes estaran llestes per sortir del forn. Espereu uns minuts, les agafeu amb una espàtula i les poseu a refredar .
10-. Vigileu perquè estaràn molt toves! Quan es refredin ja quedaran més consistents.
Suggeriment: enlloc de posar-hi granetes de xocolata també podeu posar-hi "Conguitos", "Lacasitos", m&m's o el que us agradi més!
BROWNIE (TENS 2 MINUTS? ET VOLS LLEPAR ELS DITS? TENS LA RECEPTA PERFECTE!)
estris:
*una tassa.
Procediment: (en aquest ordre ho aneu tirant a dins de la tassa)
- 3 cullerades de sucre
- 1/4 de tassa de farina
- 2 cullerades de cacau en pols sense sucre
- 1 ou
- 3 cullerades de llet
- 3 cullerades d'oli
- 3 cullerades de "pepites" de xocolata
- Unes gotes d'extracte de vainilla
- Un pessic de sal
Un cop tens tots els ingredients dins la tassa, els barrejes tots ven barrejats!
Ho posem al microones, a la temperatura màxima uns 2 minuts. Quan han passat els 2 minuts dins el microones, en cuidado (perquè la tassa crema) treiem la tassa i..... APUUUNT PER MENJAR-VOS EL VOSTRE BROWNE!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada