dilluns, 10 de juny del 2013

Receptes de cuina!

Avui podeu aprendre a fer unes quantes receptes de cuina, les podeu fer perfectament sense moure-us de casa! Una tarda amb els amics, amb un bon berenar! 

PLUM CAKE





Estris:

*bol
*batedora elèctrica  
*cullera de fusta  
*motlle rectangular  

Ingredients:

* 250 gr de mantega a temperatura ambient
* 225 gr de sucre  
* 5 ous
* 250 gr de farina  
* 1 culleradeta de llevat en pols  
* ratlladura de mitja llimona  
* ratlladura d'una taronja  
* ametlles filetejades (les venen als supermercats)  

Procediment:

1-. Batem els ous amb (amb la batedora elèctrica) el sucre i hi incorporem les ratlladures de llimona i taronja. A la mescla, hi afegim la mantega ben tova. Ha de quedar una massa ben homogènia. Tamisem la farina amb el llevat i l'incorporem a la mescla anterior; ho anem barrejant amb la cullera de fusta. Preescalfem el forn a 160ºc.

2-. Paral·lelament, agafem el motlle rectangular i l'untem de mantega per tot arreu i l'empolsim una mica de farina. Omplim el motlle rectangular amb la massa, unes ¾ parts de la seva capacitat. Agafem una mica de sucre i el mullem amb aigua. Amb això vull dir tirar-hi 3 o 4 de gotes d’aigua perquè quedi humit.

3-. Posem les ametlles filetejades a la massa del motlle i també el sucre mullat, tot ben repartit. Posem la preparació al forn uns 50 minuts, o fins que al punxar-lo amb un escuradents, aquest surti net. Deixem refredar a temperatura ambient uns 10-20 minuts. Desemmotllem i presentem.  



COOKIES




Estris
  • 2 bols
  • batedor de mà  
  • cullera de boles de gelat  
  • tassa per medir quantitats. 
  • safata del forn
  • paper de fornejar
Ingredients per a 12 cookies de xocolata
  • 2 tasses de farina 
  • 2 culleradetes de llevat en pols (baking poder, Royal) 
  • 1 culleradeta de sal (o un pessic de sal) 
  • canyella en pols (al gust). Recomano no posar-ne molta. 
  • granetes de xocolata
  • 1 tassa de sucre (blanc o morè. És igual) 
  • 1/2 tassa d’oli d’oliva 
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla
  • 1/4 de tassa d’aigua
Preparació
1-. Escalfem el forn a una temperatura moderada (uns 170º)
 
2-. Col·loquem el paper de fornejar a la safata del forn.
 
3-. En un bol barregem els ingredients secs (farina, llevat en pols, sal, canyella i les granetes de xocolata) 

4-. En l'altre bol barregem el sucre amb l'oli fins que s'integrin molt bé i després agreguem l’essència de vainilla i l’aigua.
 
5-. Un cop tinguem els ingredients humits ben integrats els afegim poc a poc al bol dels ingredients secs i ho barregem molt bé. No batem amb cap màquina sinó que barregem amb el batedor manual.
 
6-. Una vegada ben barrejat, agafem la cullera de fer boles de gelat i en preparem unes quantes per posar-les a la safat del forn.
 
7-. Aplaneu aquestes boles de massa de manera que semblin una galeta.

8-. Ho posem al forn uns 10 minuts, o fins que la galeta estigui rossa.
 
9-. Un cop hagi passat aquest temps, les galetes estaran llestes per sortir del forn. Espereu uns minuts, les agafeu amb una espàtula i les poseu a refredar .

10-. Vigileu perquè estaràn molt toves! Quan es refredin ja quedaran més consistents.
 
Suggeriment: enlloc de posar-hi granetes de xocolata també podeu posar-hi "Conguitos", "Lacasitos", m&m's o el que us agradi més! 


BROWNIE (TENS 2 MINUTS? ET VOLS LLEPAR ELS DITS? TENS LA RECEPTA PERFECTE!) 


estris:

*una tassa.

Procediment: (en aquest ordre ho aneu tirant a dins de la tassa)

  • 3 cullerades de sucre
  • 1/4 de tassa de farina
  • 2 cullerades de cacau en pols sense sucre
  • 1 ou
  • 3 cullerades de llet
  • 3 cullerades d'oli
  • 3 cullerades de "pepites" de xocolata
  • Unes gotes d'extracte de vainilla
  • Un pessic de sal
Un cop tens tots els ingredients dins la tassa, els barrejes tots ven barrejats! 
Ho posem al microones, a la temperatura màxima uns 2 minuts. Quan han passat els 2 minuts dins el microones, en cuidado (perquè la tassa crema) treiem la tassa i..... APUUUNT PER MENJAR-VOS EL VOSTRE BROWNE! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada